15.10.11

Debar Hujah:End

selepas lebih kurang 5 hari berkampung di Kuala Lipis...akhirnya kembali ke tempat bernaung..

banyak betul dugaan yang perlu di hadapi semasa pergi dan..balik.. huhu..

masa nak pergi tue.. kereta yang kami naik tu.. ada masalah pula tiba-tiba...suhu kereta naik..panas sangat-sangat sampai terhidu bau hangit...masa tu..memang seram gila-gila...

kami orang pun berhenti la di tepi jalan tue... periksa dulu kereta..lama juga lah kami berhenti nak tunggu selesai masalah semua ni.. huhu.. 

tapi syukur lah dapat juga sampai di tempat kejadian dengan selamatnya..

sepanjang berada di sana.. pun banyak juga yang berlaku..

lucu sangat-sangat...

masa hari pertama pertandingan tue.. sdah la bangun lambat.. sampai di tempat kejadian tu pun lambat... sarapan pun tak sempat..

hari kedua pun lebih kurang juga.. bangun lambat.. tak sempat sarapan.. lpas tue.. ada masalah lagi.. pensyarah tak puas hati dengan prestasi.. huhu.. 

kemudian masa pusingan yang terakhir tue.. di nmakan sbgai 'silent round' jadi esok pagi baru dapat tau keputusan...

tapi apa yang menyedihkan.. kami sebenarnya tidak menjangkakan pun dapat.. jadi malam sebelumnya tue.. kami tidak buat apa-apa persediaan pun.. semua nya.. zzzZZZZ...huhu..

keesokan paginya.. keputusan pun di umumkan.. sangat terkejut sampaikan waktu diumumkan keputusan tue... salah seorang daripada kami terhumban telefon bimbitnya sehingga kan rosak.. huhu..

sebenarnya.. kalau nak dijadikan kisah... sebenarnya dah ramai yang dah tahu keputusan untuk 'silent round' tue.. tapi semuanya senyap je.. =__=" apa lah.. huhu.. 

kumpulan yang kami orang lawan masa 'silent round' tue pun dah tahu sebenarnya dan dah bagi petunjuk-petunjuk suruh kami orang bersedia.. cuma kami yang tidak pedulikan sebab menjangkakan bahawa kami akan kalah.. huhu..

tapi tidak mengapalah sebab ada hikmah juga... 

malam terakhir berada di sana sempat juga lah beramah mesra dengan orang-orang yang seangkatan memperjuang kan bahasa.. 

berkenalan dengan orang baru..muka baru dan muka baru orang lama.. 

semasa hari terakhir berada di sana.. persembahan pentas akhir agak kurang memberangsangkan kerana persembahan kedua-kedua pasukan agak mengecewakan.. tidak seperti semasa mereka bersaing sebelum ini.. jadi kurang menggembirakan.. sebaik sahaja habis majlis kami orang terus sahaja balik.. sedih juga lah.. sebab menjangkakan dapat beramah mesra buat kali terakhir tapi.. huhu.. tak ada rezeki.. sebab ada komplikasi yang menyebabkan tidak dapat untuk tunggu dengan lebih lama lagi..

sepanjang berada di sana.. banyak perkara yang telah kami orang pelajari dan timba bersama.. harapan masa akan datang.. dapat menggenggam piala tersebut pula.. :-)

Sekian~

2 comments:

noramsein said...

my best frend ada jadi juri for that pertandingan... arif nama dia... ada jumpa???

MinT said...

ada!! dia jd juri utk kitorg waktu suku akhir.. huhu.. malu nyer.. hahaha!!!