16.11.12

Kehilangan

Benar kata orang bila sayang sesuatu sayang la biasa-biasa saja supaya bila hilang tak rasa sakit sangat. 

Tapi masalahnya itulah yang aku buat tapi sakitnya masih lagi terasa. 

Kadang-kala ya aku mengaku masih lagi tidak dapat melupakan apa yang berlaku

tapi aku terima semua itu, sebab aku percaya perkara ini membuatkan aku lebih dewasa

Cuma aku kecewa dengan apa yang berlaku selepas semua itu, 

aku berubah

berubah menjadi seorang yang aku tidak pernah sangka.

terdesak 

mungkin itu kata yang mampu menjelaskan semua

dulu aku selalu membiarkan ia berlaku dengan sendiri

tapi kini 

aku lebih kepada mencari cerita itu

mencari dan mengharapkan sesuatu yang sangat mustahil 

teramat mustahil 

aku sedih kerana aku lebih suka hidup dalam dunia aku sendiri

dunia aku yang mana hanya ada kisah indah dan pengakhiran yang indah sahaja

sehinggakan terbawa dalam dunia realiti yang mana semua itu tidak mungkin berlaku

aku hidup dalam dunia yang nyata bukan dalam fantasi kenapa aku lagi suka mereka dan mencipta daripada menhadapi dan menyelami semuanya.

mungkin kerana aku takut kepada kekecewaan dan juga kesedihan yang mungkin akan berlaku jika aku merasa semua itu. 

entah sampai bila aku begini.

sudah terlalu lama aku merasa keselesaan melakukan ini sehingga untuk aku merubahnya menjadi satu tugasan yang amat berat. 

aku harap masa dapat membantu aku sembuh dari luka ini dan memulakan semula hidup yang aku pernah lalui dulu.. hidup yang aku rasa lebih gembira dan lebih senang dari kini. 

aku mahu diri aku yang dulu... 

~ Sekian ~

Perasaan

Tengah-tengah malam ini, terdetik hati untuk berkonsi perasaan dan emosi.

Entah apa angin tiba-tiba mahu meluahkan sesuatu yang tersirat di dalam hati.

Tapi aku sukar untuk melakukannya. 

Mungkin aku lebih senang untuk berkongsi dengan orang yang aku suka. 

Kadang-kadang dengan teman yang rapat dengan aku sendiri pun aku lebih suka berahsia.

Bukan berkira tapi ada perkara yang aku sendiri tak mahu kawan-kawan aku tahu. 

Pelik memang pelik. 

Tapi perasaan dan rasa hati ni memang sukar untuk diinterpretasi.

Mulut mungkin mengatakan sesuatu yang lain tapi hati pula lain. 

Suatu perkara yang diluar dariapda jangkaan dan juga di luar kawalan. 

Aku tahu aku tidak bersendirian. 

Aku ada keluarga aku, aku ada teman-teman aku yang sentiasa ada di sisi, aku ada apa yang aku mahu. dan aku bersyukur dengan semua itu. 

Mungkin aku perlu merasa lebih bersyukur lagi. 

~ Sekian ~

15.11.12

Reason

The other day I chat with someone.. Actually i never really expected that the person would have time to actually chat with me, but again it was 2 in the morning. emm..

Got into a conversation with that person about me and whats real and whats not. it was brief and it was enough to make me feel some puppy love. hahaha

Then day after and the day after that i tried sending that person messages but there wasnt any replies. 

After that, yesterday i just realize that i was blocked by that person. 

This made me stop for a while and think..

Am i that desperate?

i suddenly went into a deep depression..

i deactivate my facebook temporarily beacause i am a shame of myself...

~ Sekian ~

13.11.12

Its the end..

Tiba masanya satu lagi tahun berlalu pergi. 
Semester ini banyak memberi pengajaran kepada aku. 
Banyak perkara yang berlaku yang membuat aku sendiri terkedu.
Kadang-kala luaran yang kita lihat itu bukanlah melambangkan apa isinya yang sebenar, dan sepatutnya perkataan 'kadang-kala' itu patut digantikan dengan perkataan 'selalunya'.

Aku lihat di sekeliling aku banyak yang bertopeng.
Aku lihat di sekitar aku banyak yang memiliki lebih dari satu muka.

Sukar untuk kita percaya pada sesiapa sekarang. 
Kadang-kala kawan pun boleh makan kawan.

Tapi aku masih lagi mentah.
Masih terlalu muda lagi untuk memilih.
Masih terlalu muda untuk menilai apa yang terjadi.
Masih jauh lagi perjalanan.

Namun begitu, aku terfikir sampai bila baru kita katakan kita sudah bersedia untuk menhadapi semua ini. 
Aku tak tahu. 
Mungkin bila sampai detik itu, aku akan tahu sendiri. 
Mungkin bila sampai saat itu, aku ada tenang menghadapinya.

~Sekian~

1.7.12

Ukulele

Tadi petang ambil masa sekejap jumpa sama ornag-ornag yang main ukulele sini di tempat sia bah..

Adei!!! bikin geram owh..!! hihi.. >...<

Bukan sebab apa.. sebab siok neh bah..kalu main ukulele tue ramai neh.. rasa macam best gila neh.. hahaha!!

Ndak tau la macam mana mo explain. Mungkin sebab selama neh kan main sendiri-sendiri seja kan.. Sekali jumpa ramai-ramai, nah!! makin malatup la.. hihi.. tapi memang best la.. tapi sayang sia teda ambil gmbr neh bh.. ada satu seja la kawan sia ambil.. tunggu dia post dulu sana d fb bru curi..pastue baru post balik sini.. hehehe.. tapi mimang puas hati la.. trus kami ada blajar-blajar lagi sama sifu.. hihihi.. yg paling terer la.. sesuai la dgn dia punya pengkhususan kn.. kalu ndak apa guna dia belajar semua tue kan kalu dia ndak pandai aplikasi kn.. huhu.. so sia yg sandi-sandi.. kili-kili neh.. pun beljar la.. :-)

Next week ada event sini dekat seja sama tempat sia.. tpi sia sudah janji pula mo jd hkim utk debat.. harap-harap sampai tengah hari seja.. sebab bulih la sia pigi tue event yg ukulele neh.. join ging-ging Malaysia Ukulele Group (M.U.G) huhu.. mesti best tue kan!! berkenal-kenalan lagi.. mungkin jmpa jodoh jg.. hihi.. XP perasan kijap ar.. hihi..

tapi apa-apa pun tgk la dulu.. minggu neh pun sibuk jg.. mcm mo gila sdh neh.. huhu.. bulum lagi ada asaimen.. tapi rasa macam ada neh.. adei.. truk juga neh pemalas.. huhu.. 

~ Sekian ~

15.6.12

Lama Sudah

Its been a while since my last update..

Sangat lama sudah.. huhu.. 

Sebenarnya ndak tau mo update apa.. tetiba seja rasa mcm mo menaip-naip..hahaha!! ya la lama sudah kn tidak menaip-naip neh.. lama sudah ndak dengar bunyi ketik-ketik keyboard neh.. hahaha!!

Lusa neh mo balik KL sudah.. emm.. dan aku paling la tia suka perasaan bila mo balik neh.. mesti rasa lemas-lemas.. rasa nebes-nebes.. huhu.. ndak tau la knapa.. hahaha!! tapi memang macam tue..dari dulu lagi..masa di asrama dulu pun mcm tue juga.. hahaha!!

owh ya cakap pasal sekolah aku dulu.. kelmarin aku limpas sana sikula aku bh.. then aku nampak ada papan tnada.. tapi rasa nya bukan papan tanda bah tue.. macam kain rentang seja..dia tulis sana..High Performance School.. lepas tue aku rasa macam..aikk??? sejak bila..?? huhu.. 

bukan apa.. just heran juga la.. hahaha!! >..< bukan la mo cakap skul aku neh truk betul..cuma dulu ndak pernah-pernah ada rupa-rupa mo dapat itu barang kn..hihi.. tp bagus la..mksud nya budak-budak sana makin pandai.. hihi.. 

Sekarang neh di sekolah sana.. tinggal dua batch seja lagi yang aku kenal-kenal.. yang F5 sekarang sama F4.. yang lain-lain suma budak-budak junior yang aku tidak kenal sudah.. huhu..

semalam pun ada kluar kijap sama cegu paling vogue.. banyak la juga kami story-story.. catch up balik cerita-cerita yang kena jeruk sepanjang berada di perantauan.. aiseh.. yucks2.. huhu..

well.. its good to know that yang dia doing well.. aku neh pula.. serabut masih.. huhu.. but still sangat hepi..

 :-)

~ Sekian ~

4.6.12

Feelings

What are your true feelings when you see the one that you love with someone else?

But should you be feeling that way when the reality is you are actually the third person?

Is it fair for the your lover? 

Is it fair for the other person?

Is it fair for YOU?

Sometimes when you started to have doubts.. 

semua perkara yang dia buat jadi tak betul.. 

you started to think so much about every action..

that in time.. 

will damage the relationship..

and then decision will be made..

WITHOUT..

thinking about the consequences...



21.4.12

FInally!!!!!

Assignment is no more!!!!!!!!!!!!!

11.4.12

Kehilangan

Tadi baru sahaja mendapat berita tentang seorang rakan yang telah kehilangan orang yang tercintanya.. 

Beberapa hari yang lalu baru sahaja mendapat tahu yang ibunya sedang sakit di kampung halamannya.. 

mendengar berita tersebut aku tidak dapat menahan diri daripada berasa sebak dan sedih..

tadi semasa aku sedang melayari internet aku ternampak ada seorang rakan memberitahu bahawa ibunya telah pun kembali ke Rahmatullah.. aku berasa sangat sedih..aku tidak mampu untuk membayangkan kehidupan seseorang tanpa seorang ibu.. tanpa kasih sayang seornag ibu.. 

Al-Fatihah kepada ibu rakan saya itu.. mudah-mudahan dengan berkat doa dari seorang anak yang menyayangi dan mencintai ibunya itu..serta amal yang telah arwah lakukan.. arwah akan di tempatkan dlm kalangan orang-orang yang beriman.. amin..

bagi mereka yang masih lagi mempunyai ibu dan juga ayah.. hargai mereka selagi mereka masih lagi bernafas di dunia ini.. :-) doa kan mereka.. dan jaga mereka.. 

bagi mereka yang ibu atau bapa.. atau keduanya sudah kembali kepada Pencipta.. terus doakan mereka.. kerana hanya dengan itu mereka akan kekal bahagia.. :-)

~ Sekian ~

9.4.12

Happy or Lonely?

When you are with someone..especially those that you care and love very much.. what would be the most logical feeling that you will feel..? For me..it would definitely be happiness..but have you experienced or even heard stories from your friends or anyone about them feeling lonely although they are with the one so called their lover..

It that feeling that appear at times when something is missing in that relationship.. for me.. the thing that can cause this is the absence of honesty..if you keep too much secret from each other..the less you will trust your partner and the less you would love a person..

when you share something with those you love...you are actually revealing your weaknesses and also your flaws ..but for you to be brave enough to tell them those things is very comforting for you partner.. it shows that you trust your lover..its telling them that you need them.. and this strengthen the relationship.. share as much as possible.. knowing is loving.. :-)

Honesty is the best policy.. :-)  

5.4.12

Apakah?

Apakah perasaan ini?

(0..0)"

7.3.12

Kamu

Seriously...sangat merindu kamu.. :-)

6.3.12

Jaga Exam

Bila tengok budak-budak darjah 6 sekarang rasa macam diorg neh kecil jak..padahal dulu masa aku darjah dua tgk budak-budak darjah 6 macam besar... huhu.. adakah sebab aku neh makin besar sudah ka?? atau sememangnya diorang neh yang tidak membesar dengan secukupnya.. hohohohohohoh

4.3.12

Esok

Esok bermula satu lembaran baru dalam hidup aku..

Esok aku akan berdepan dengan dunia luar yang nyata.. di luar safe zone kampus tempat menuntut ilmu.. 

Huhu... tipulah kalau aku cakap yang kau tidak berasa apa-apa.. sekarang neh sedang serabut sebab nervous..

aku tidak tahu apa yang nak expect bila di sana nanti.. memang tempat tue tempat asal aku.. tapi sudah lebih daripada 10 tahun meninggalkan tempat tersebut.. pasti suasana sudah berbeza.. suasana sudah tidak sama lagi.. orang-orang yang ada di sana pun berlainan.. :-) 

Tapi tadi meluah dengan seorang senior yang walaupun tidak lah serapat mana tapi bolehlah...

sekadar meminta sekelumit tips dan panduan untuk berada di sana nti.. 

syukur dengan kata-kata yang beliau berikan cukup untuk menaikan semangat dan juga memberi sedikit ketenangan kepada aku.. huhu...

walaupun masih lagi agak kabur-kabur dengan tugasan yang perlu di selesaikan.. 

tapi harap-harap semuanya ok saja.. huhu..
 
~ Sekian ~

3.3.12

Kawan

Actually I really don't know how to start this post update..

Its so hard to put together these words.. emm.. :-(

After this mid semester holiday.. the number of students in our class will be reduced to only 15 person..

Its so hard! oen of my best friend is taking his own way now.. I just cant accept what had happened.. and Im really sorry GOD..i need more time to digest all of this.. 1 night is not enough for someone so fragile as i am..

The moment i knew that he would be leaving us.. I kept on saying that its not going to happen.. I was in the state of denial..i kept on saying to myself that for some reasons the letter that he will get will not say that he will be leaving us.. and that he can continue his studies..but it didn't happened that way..  T^T

Some might say he isn't going no where.. he is still alive not dead.. yes.. i do agree.. but the feeling isn't the same.. its really different.. he is not here beside you.. not like before.. you know that you are going to see him.. but now you might never know when you are going to see him again.. and plus.. you don't have the memories that i have with him.. ;-(

Friend thank you for everything..

May your road up ahead be a better and brighter one..don't forget us.. as you will always be in my heart..

~ Sekian ~

25.2.12

Touched

Hari ini terdetik ingin berkonsi pengalaman yang membuatkan aku rasa sangat tersentuh hati..

Baru-baru ini.. aku dan rakan-rakan terlibat dengan suatu aktiviti perkhemahan..

Sebelum sampai di sana.. Syukur aku berasa sihat sahaja.. 

Setibanya di sana.. cuaca begitu panas sekali.. mentari memancarkan sinarnya dengan terik sekali.. 

Bahang yang terasa sangat memeritkan.. 

Malam itu aku tidur dengan berselimutkan angin malam sahaja..

Hasil daripada perbuatan ku itu.. maka aku mula mendapat gejala penyakit flu dan demam..

Lelangit ku terasa sakit.. dan tekak terasa pelik..

Pada hari ketiga.. gejala semakin menjadi.. hingus pun mulai keluar.. meleleh tanpa kawalan.. 

Pada hari ketiga.. badan mula menjadi panas.. dan malam itu.. demam menjadi matang sepenuhnya.. dan badan mula menjadi panas bagai air yang sedang mendidih.. sangat panas sehinggakan orang yang berada di sebelah aku pun boleh merasa bahang yang badan ku hasilkan..

Pada malam itu aku mulai kehilangan deria rasa ku.. makan dan minum tanpa mampu untuk merasa apa jenis rasa pun...

Tapi ajaibnya.. malam itu aku dapat merasa kemanisan sebuah persahabatan...

tidak kusangka ramai rakan-rakan ku yang begitu prihatin dengan aku.. T^T

bertanyakan keadaan.. memberikan pertolongan.. malahan rakan-rakan yang sekadar kenalan juga memberikan respon yang mereka risau dengan apa yang terjadi.. 

perkara tersebut betul-betul membuatkan aku terharu dan rasa sangat dihargai.. 

tidak dapat aku membalas apa yang kamu semua telah buat padaku.. hanya kuasa yang lebih besar dapat membalas dengan lebih adil.. 

Tapi aku cukup bersyukur punya teman seperti kalian semua..

Terima Kasih semua.. :-)

~ Sekian ~

20.2.12

Passion

Baru-baru neh.. tiba-tiba berminat dengan satu keghairahan.. awww... hahahaha!!

and.. 

its taking picture... 

Sorry but i don't have a DSLR.. or such..

I just have an analogue cam.. :-)

Yes.. i got my self a Holga 135BC the other day.. 

and i have started taking pic since.. 

and just can't wait to see all the results.. :-)

16.2.12

Perasaan

Rindu...

Terasa sangat rindu pada orang-orang yang jauh di sana..

Keluarga di seberang laut...dia yang sedang bertugas...rakan-rakan lama yang dulu sama berjuang..dan kini masih lagi berjuang.. guru-guru yang tidak putus-putus mencurahkan ilmu dan berkongsi pengalaman.. dan juga kepada semua orang yang pernah ada dalam hidup ini..

Sangat berharap agar suatu hari nanti.. akan ada masa untuk kita semua bertemu semula.. 

~ Sekian ~

15.2.12

Lirik

Beberapa hari yang lalu ada seorang rakan yang meminta bantuan.. ataupun macam request la.. untuk aku buatkan lirik untuk lagu kawan dia..

Aku pun bersetujulah.. 

Jadi aku pigi la dengar lagu member dia tue.. dan dengan anugerah daripada NYA..trus jak dapat ilham..

aku pun copy lagu tue.. pastue pi bilik aku balik.. dan terus jak mula bekerja.. 

aiseh..bekerja la sangat.. hihi..

lama jugala.. dalam setengah jam macam tue..siap sudah..then aku pun hantar attachment sama kawan aku tue.. 

dia pun pi tanya member dia tue kalu ok atau tidak.. huhu..

malam tue juga dapat panggilan daripada member dia tue..

untuk buat pengubahsuaian dan juga penambaikan..

huhuhu..

so malam semalam..dalam keadaan aku mengantuk yang teramat...dan juga dalam keadaan aku yang amatlah kurang warasnya.. 

aku telah membuka video how to love.. lalu mendapat inspirasi daripada satu baris liriknya..

dan aku terus menulis sementara peluang ilhan yang datang dariapada NYA ada..huhu..

maka dalam masa setengah hingga satu jam jugalah.. baru siap..

trus jak aku bg dkt tuan punya lagu tue..huhu..

tp aku tidak tunggu dia punya respon la..

jadi tadi aku buka facebook..trus tgk apa dia respon.. thank GOD..dia berpuas hati..huhu.. 

mungkin dia akan wat adjustment here and there la.. tue x kisah la..ok jak..

apa yang penting i had help to create a nice song.. hihi..

~ Sekian ~

p.s: harap-harap dapat lagi wat macam neh di masa akan datang.. :-)

11.2.12

Pelik

Tadi pegi beli barang di Tesco.. 

sebelum pegi beli barang tue.. pegi la makan dulu.. 

Selepas sudah habis makan tue.. tiba-tiba datang sorang auntie neh.. 

Tiba-tiba dia cakap cina dengan kami..then dia pi ambil timun aku yang ada di atas piring aku..

dan terus jak makan...

aku dengan kawan-kawan aku tergamam dan terkedu.. semua terus senyap jak.. tidak tahu mau cakap apa..

aku pun tidak tau mau respon apa.. 

aku dengan kawan-kawan aku pun tidak dapat menahan diri daripada membuat bermacam-macam andaian..

PERTAMA...

ada kawan aku tue membuat andaian..yang auntie tue teda duit..so mintak makanan dengan orang jak.. 

Kedua...

auntie tue ada cakap masa dia ambil timun tue..yang dia suka makan timun.. jadi kawan aku tue beranggapan yang dia tue memang sangat suka makan timun sampaikan bekas makanan daripada orang lain pun dia ok jak.. emm...

aku pun tidak tahu apa sebenarnya situasi dia... tapi tue la.. rasa macam.. mana lah anak-anak dia..?  kalu dia ada anak-anak la.. kalau teda pun.. mana saudara-mara dia..? kalau dia sebatang kara pun.. mana kawan-kawan dia..? emm. aku pun terus rasa lain.. macam mana lah kalau aku nanti sudah tue.. aku macam tue ka nanti?? emm...

~ Sekian ~

9.2.12

Game

Sekarang neh.. sedang bermain game Assassin's Creed: Revelations...

huhuhu.. 

Dulu tak dapat nak main game sebab kemampuan komputer yang tidak membenarkan.. huhu..

Tapi sekarang boleh lah main juga..

hihihi..

So sekarang neh ada 3 game.. tapi yang selalu main... game assassin creed la sekarang neh...

emm.. sementara tiada asaimen neh..

ahahhaha!!

sebenarnya tidak ada idea lain untuk post neh.. sebab tue la wat post pasal neh.. huhu..

k la.. sambung main dulu!!

 ~ Sekian ~

7.2.12

Idea

Tadi masa duduk tengok tv..ternampak satu rancangan Berita Hangit..

 tiba-tiba teringat tentang video yang pernah aku buat masa di sekolah menengah dulu..

Video sempena hari guru.. macam ala-ala berita sikit..

Lepas tue.. datang idea yang lebih kurang samalah.. tapi bukan berunsurkan lawak la..

Satu berita yang serius..

Berita yang melibatkan tentang berita-berita kampus yang menjadi kontroversi dan juga persoalan kepada para pelajar..

Tapi tue la.. idea neh boleh kalu nak wat one man show.. maksud nya.. memang dari mencari maklumat dan mendapatkan story tue.. kena wat sorang-sorang la.. tapi aku rasa tidak mampu.. 

dan aku rasa hasil berita itu akan menjadi lebih baik jika ada bantuan daripada orang lain..

Kalau aku dapat mengumpulkan beberapa orang untuk dijadikan satu kumpulan yang mampu untuk memberikan komitmen mereka.. maka aku rasa idea ini mungkin dapat direalisasikan dan dapat membantu menyelesaikan kekeliruan yang mungkin timbul dalam kalangan pelajar.. 

Tapi buat masa ini.. ini cuma sekadar idealah.. belum lagi rasa seperti mahu untuk direalisasikan dengan sepenuhnya.. kerana belum lagi memikirkan 'pros dan cons' dia.. huhu..

tapi aku rasa mungkin satu idea yang boleh dicuba.. macam pilot episodes dulu la.. kalu ada sambutan.. maka boleh diteruskan.. dan kalau mendapat tentangan dan boleh menjejaskan mana-mana individu (terutama aku..sebab aku yang punya idea kan.. ) maka aku rasa boleh dibiarkan jadi idea semata-mata jak la.. huhu..

~ Sekian ~

6.2.12

Melodi

Baru beberapa hari yang lalu ada kawan aku yang sememangnya terkenal dengan bakatnya dalam bidang seni suara.. telah berkolaborasi dengan satu kumpulan baru.. dan telah menghasilkan satu video yang telah menjadi 'viral' huhu.. tersangatlah kagum dengan respon daripada orang ramai.. huhu..

But I have to admit la.. memang best lagu yang dia wat tue.. huhu.. very cute.. :-)

Be mine tajuk dia.. 

video


then ada lagi satu video neh.. cover untuk lagu Mr. Saxobeat.. 

neh pun best jg!! huhu.. 

video

Semalam berpeluang untuk duduk dan berkonsi kisah dengan tuan punya badan semasa makan.. huhu.. 

Mr Saxobeat sendiri.. huhu.. 

Dia kata penat nak approve friend request yang orang hantar dengan dia.. setiap kali buka FB.. hampir 200 orang RQ nak jadi friend.. huhu...

Nice la.. hihi.. 

Its really nice to see dreams come true.. 

~ Sekian ~



Hah?

Baru kejap tadi ada kawan neh buat pernyataan yang buat aku rasa macam.. hah??

dia kata..

"Biar papa..asal bergaya.."

Apa pelik buat pernyataan macam tue..

apa guna kalau dress up jak lawa.. tp berhutang.. ataupun baju pinjam..

emm.. pastue teda wang.. bgus ndak payah kan..

luar jak nampak lawa.. tapi dalam tarak ada apa.. huhu..

sampaikan.. suma benda mo pinjam-pinjam.. suma benda mo mintak-mintak..

kalu dalam beberapa kali tue mungkin ndak pa lagi..

kalu benda yang dipinjam tue benda yang jarang ada.. ataupun bukan satu keperluan yang sepatutnya semua orang ada.. boleh la consider mau kasi..

tapi kalau benda asas yang sepatutnya ada dalam kehidupan pun teda....susahlah.. macam contohnya.. alat-alat mandi.. tue semua asas yang sepatutnya ada sendiri punya la.. huhu..

haish.. susah la kan macam neh.. mo tegur nanti melenting..emm.. biar lah.. org bg nasihat sebab tidak mau dia terpaksa belajar satu pengajaran tue.. the hard way.. biar ada orang yang kasi ingat jadi ndak la sandi sangat dia punya effect tue.. mcam tue la.. lebih kurang..

emm.. ndak pa la.. ging aku harap ko berubah la.. aku sekadar mengingatkan diri aku sendiri dan juga kamu..

 ~ Sekian ~

5.2.12

Maulidur Rasul

Sempena dengan menyambut hari kelahiran Rasulullah ada seorang kenalan di Facebook telah menghantar suatu mesej kepada aku.. dan meminta untuk menyebarkannya..

Jadi aku rasa terpanggil juga untuk berkongsi kepada sesiapa sahaja yang terbaca blog ini.. dan post ini khasnya..

Sama-samalah kita berselawat kepada Rasulullah Nabi Muhammad..

Allahumma solia'la saiyidina Muhammad waa'la ali wasahbihi wabaarik wasallim' 3x...

Mudah-mudahan kita dapat menjadi seorang hamba yang mendapat rahmat dunia dan AKHIRAT.. :-)

~ Sekian ~

4.2.12

Ergh

Semalam nampak dia lagi.. adui.. masa mo pagi downtown tue.. tiba-tiba ada dia lalu.. 

ergh...

Memang dia terkejut la.. hahaha!! lucu sangat-sangat!!

Bukan sengaja aku mo pegi jalan-jalan di downtown tue sama masa dengan dia.. huhu..

Lagipun.. tue kan tempat awam.. 

ergh...

Pastue yang lucunya.. masa aku tengah jalan-jalan tue.. tiba-tiba dia terserempak dengan kami (aku ngan member sorang)... 

Dia panik neh.. hahahah!!! lucu.. trus jalan laju-laju.. hehehe.. 

Nasib baik ndak bertentang mata dengan aku.. kalu tidak.. mesti dia lagi gabra.. panik sampai terkencing kali.. hahahah!!

Pastue masa aku mo balik sudah.. nampak dia lagi.. tapi kami di belakang dia la.. masa dia jalan tue.. tengok kiri.. tengok kanan.. scanning la critanya.. takut-takut terjumpa la tue.. huhu..

Aku pun ndak paham la.. 

Apa dia ingat aku neh apa.. stalker? atau obses sangat sama dia? 

ERGH...

mungkin dia ingat aku neh.. kalu nampak dia.. aku terus pegi terkam.. pastue.. mo merayu-rayu sama dia.. apa la.. bongok ka mo buat macam tue..

Benda dulu tue.. dulu la kan.. dia sudah ludah.. buat apa mo jilat balik.. 

Jadi patutnya buat macam biasa jak la.. macam ndak pernah kenal ka.. kan senang.. 

ERGH....ERGH....ERGH... ERGH....ERGH...

~ Sekian ~

3.2.12

:-)

kelmarin telah melakukan suatu perkara yang aku sendiri pun tidak sangkakan..

Aku pegi mendapatkan sesuatu yang aku rasa aku tidak pernah terfikir pun..

Jadi, setelah memimpikan tentang benda tersebut.. dan juga merasakan mungkin sesuatu yang baru yang boleh dijadikan sebagai suatu hobi yang sihat.. huhu.. maka aku pun membuat keputusan untuk pergi mendapatkan ...



yes.. I got myself a Ukulele.. huhu.. tak pernah terfikir pun mau ada benda neh.. tapi ntah la.. rasa sesuatu masa nampak di kedai tue.. huhu..

Jadi sekarang neh.. sementara ada masa yang terluang neh.. aku gunalah untuk belajar benda neh.. huhu..

Tidak la juga terbuang masa macam tue saja.. tapi apa pun.. Education still ranks number one.. on top of priority list.. huhu..

~ Sekian ~

1.2.12

Quotes

Semalam telah aku telah melakukan sesuatu yang diluardugaan aku..

Sebenarnya aku rasa apa yang aku lakukan itu berdasarkan apa yang aku telah baca beberapa hari yang lepas..

Kan sekarang neh ada banyak quotes-quotes di FB tue.. then ada satu tue.. dia cakap la..

To my ex, I won't block you or unfriend you so that you will know how happy I am without you..
Cewahhh.. hihi.. walaupun dia yang dulu tue bukanlah ex pun.. macam kawan jak la.. tapi konsep dia tue lebih kurang lah.. huhu.. tapi dia sudah unfriend aku.. so yang tinggal kena blocking jak la kan..

Tempoh hari... aku block dia.. tapi.. malam semalam.. decided not to.. sebab mau buat macam yang quotes tue la.. huhu..

TAPI~

Bila aku wat macam tue.. T^T aku yang jadi sedih balik.. huhu..

bukan pasal sedeh kami ndak kawan sudah ok.. I am totally over that sudah hokey..

tapi sedey sebab dia ada sumting yang aku teda..

come to thing of it.. mcm quotes tue tikam aku balik kn.. ergh~!!!!

patut nya dia yang sedey sebab teda aku.. tp sekali dia yang buat aku sedey sebab dia ada apa yang aku teda.. tp dia bkn mcam aku.. kalu unblock jak.. pegi stalk profile.. emm..

bagus block dia balik jak la.. =_____=" bodoh la macam neh.. ndak suka..

BTW... dia ada apa yang aku mau.. k.. aku ndak.. SH*T~

~ Sekian ~

Dia Lagi

Tiada sms untuk dia hari ini.. 

Bukan sebab gaduh..

Bukan sebab ada masalah..

Tapi sebab dia sedang sibuk.. 

jadi tidak mahu mengganggu..

Biarlah simpan dulu rasa ini..

 :-)

~ Sekian ~

31.1.12

Dia

Risau tak bila dia mengaku sendiri yang orang selalu cari dia..

Mesej-mesej dia di FB.. 

Tanya-tanya khabar.. lepas tue.. kalau dia tak layan.. terus touching-touching...jadi terpaksa la dia layan.. 

TERPAKSA ok.. huhuhu...
 
Bila dia cerita semua neh.. aku ok la.. sebab dia mo share kan.. mo kasi tau.. tapi..

Pada masa yang sama.. aku tidak boleh cakap yang aku tidak rasa sesuatu bila dia cerita semua tue..

Aku jeles juga.. dan risau.. huhu..

Dia neh sudahlah hangat di pasaran.. market tinggi.. saham tiap masa naik..naik.. naik.. 

Mo kasi tau yang aku risau jak.. huhu..

T^T

Jadi budak baik tau.. huhu.. jangan noti2.. huhu.. 

~ Sekian ~ 

30.1.12

1 Word

Happy

~ Sekian ~

28.1.12

Cuti : Episod 3

Hari ini hari Sabtu.. 

Esok hari Ahad..

Hari ini adalah hari sebelum hari terakhir cuti...

Esok adalah hari terakhir cuti...

Emm.. ndak lama nanti mo mula sudah rutin harian..

Tapi aku menjangkakan rutin harian yang agak rileks sebelum cuti ini akan menjadi semakin padat dan penuh.. serta semakin menyesakkan selepas cuti ini...kerana bermulalah fasa kedua dalam satu semester itu..

Fasa kedua.. aktiviti yang banyak.. dan pada masa yang sama.. tugasan juga mulai diberi.. huhuhu..

Semasa fasa kedua inilah badan akan merasa sangat penat dan tidak berdaya.. tapi tidak mengapa.. kerana fasa yang akan datang itu sesungguhnya sangatlah melegakan.. huhu.. tapi tidak kurang penatnya lah.. ndak pa.. nanti kalu sudah masuk fasa tue.. aku stori la.. huhu..

anyway..have a safe trip kepada kawan-kawan yang dalam perjalanan balik semula ke tempat kita bernaung.. 

~ Sekian ~

Nightmare

Mau nangis...
Tadi masa tidur tiba-tiba mimpi.. ngeri sangat-sangat.. huhu..

Mimpi di tinggalkan..

T^T

Both of us were walking together.. 

Lepas tue terserempak dengan sorang kawan neh.. kebetulan pula masa tue si kawan neh mo pi tandas.. jadi dia pun minta kena kasi kawan.. yalah.. dia pun mo jimat masa jadi masa dalam tandas tue konon bulih la story-story.. huhu.. 

Jadi aku pun ikutla si kawan neh.. pastue.. aku kasi tinggal dia di luar.. mintak dia tunggu kijap.. huhu.. 
Sekali sudah dalam tandas tue si kawan neh lama betul.. jadi aku pun pi la keluar kijap tengok-tengokkan dia... 
To my surprise.. dia teda sudah.. ntah pigi mana.. jadi aku pun kol la.. huhu.. dia tidak answer dia punya fon..

aku pun pigi la jalan sana tempat yang dia tunggu tue.. then aku terkejut lagi.. dia kasi tinggal dia punya fon di sana.. akku dapat tau pun sebab aku kol kan.. jd masa aku lalu sana.. ada di dalam pasu dia punya fon tue.. huhu.. tp dia teda.. aku pun rasa lain macam sudah masa tue.. sangat sedih dia hilang macam tue jak.. (time tue kan mimpi.. tapi rasa real betul..!!)

Sekali aku bangun tue.. pula la lega.. tapi still rasa sedih juga.. so pi la gatal tangan mesej dia jam 5 pagi.. merepot kasi tau yang mimpi buruk..

ndak lama lepas tue.. aku pun la cuci muka.. then baring-baring kijap barulah dapat tidur balik..

dia reply tanya knapa.. jadi aku pun explain.. then dia kasi tau..

kalu mimpi selalunya terbalik.. jadi maksudnya.. dia is not going to leave me.. huhu.. :-)

I smiled.. and went back to sleep.. :-)

~ Sekian ~

27.1.12

Past Tense

Tahun lepas masa cuti sempena Tahun Baru Cina macam sekarang neh.. aku berada dalam keadaan yang teruk juga la.. huhu.. macam-macam yang jadi masa tue.. Gaduh.. kecewa.. sedih.. hilang arah.. 

Tapi..

Tahun neh.. cuti yang sama tapi senario yang berbeza.. kali ini aku lebih gembira.. sangat gembira.. 

satu permulaan yang sangat baik... dan aku harap akan berterusan.. sampai bila itu aku tidak tahu.. dan aku tidak pernah menanti detik rasa ini berakhir.. tapi aku cuba untuk senantiasa menghargai detik-detik aku gembira.. 

Terima kasih kepada kamu yang membuat aku sangat gembira.. 

But at the same time.. i really think that i hurt someones feeling.. and i dont like that.. i dont like doing something that i dont want to happened to me.. :-(

Im so sorry.. 

and i really mean it.. 

~ Sekian ~

p.s: My heart is no longer mine.. its yours.. :-)

Names

If I were to get a Sugar Glider.. I would consider these as his or her name.. huhu..

Hermes

Chanel

Louis Vuitton

Dior

Salvatore Ferragamo

Versace

Prada

Fendi

Giorgio Armani

Ermenegildo Zegna

Gucci

heheheh~

~ Sekian ~

26.1.12

New

Tadi dalam jam 3 petang tue.. aku dengan rakan aku.. dan juga teman wanitanya.. huhu.. 

Ok..destinasi yang dituju adalah Sungei Wang.. sebab menurut seorang senior yang aku kenal tue.. di sana ada murah untuk pelajar.. 

Jadi aku pun pegi la sana.. cari dan mencari.. kemudian baru jumpa.. 

emm.. masa pergi tengok tue.. bingkai-bingkai yang untuk harga promosi tue.. tidak ada banyak pilihan tapi nasib baik ada yang menarik perhatian.. secukup rasa..

tapi sebelum aku buat keputusan untuk buat cermin mata yang baru neh.. aku tanya dululah kalau-kalau cermin mata yang patah tue boleh diperbaiki.. tapi malang sekali.. tidak ada apa-apa lagi yang boleh dibuat.. sudah tiba masanya untuk aku katakan selamat tinggal kepada cermin mata yang sudah hampir 3 tahun berkhidmat dengan setiap kepada aku.. huhu..

Kali ini aku memilih untuk membuat cermin mata yang full frame.. hari tue sudah buat yang half frame.. jadi kali neh mo buat yang full la pula.. tapi emm.. hari tue.. kakak aku pun baru buat cermin mata baru.. huhu.. emm.. nti mesti dia cakap aku ikut-ikut dia.. ergh.. =____=" walaupun aku rasa keputusan yang aku wat neh.. macam ada dipengaruhi oleh keputusan dia juga la.. huhu..itu tidak dapat dinafikan.. huhu..

ok juga lah servis dia.. dalam 1 jam boleh siap sudah.. boleh lah aku menamatkan penderitaan memakai kenta lekap yang sudah tamat tempoh dan juga meredakan mata yang sakit sebab pakai kanta lekap yang sudah tamat tempoh.. huhu..

Selepas pilih bingkai.. dia pun cek mata.. huhu.. dia cakap yang kuasa mata aku sudah berubah.. hohOHOhohoHOHO.. mula-mula aku ingat makin tinggi.. tapi sekali dia cakap makin rendah.. both eyes.. emmm?? aku pun hairan juga kenapa begitu.. then dia cakap yang kalau pakai spek mata yang lama neh cepat rasa penat.. aku pun cakap ya.. sebab memang ada rasa macam tue.. huhu.. dia cakap sebab kuasa tue kanta kuat sangat.. emm.. maybe ada juga betul nya.. hepi la sebab dalam 3 tahun kuasa cermin mata makin rendah.. bukan makin tinggi.. hhehehe~

Dalam pukul 5 pekedai tue telefon aku.. dia bagitau yang cermin mata sudah siap.. huhu.. kebetulan memang aku ada di sana juga.. jadi terus saja pegi.. huhu.. ok la.. sangat gembira dengan cermin mata yang baru neh.. masa mula-mula mo pakai tue.. rasa macam lain sikit la juga.. tpi anyway... ok jak semua.. huhu.. 

Jadi inilah hasilnya..!!

Tadaaaa!!!


Ini lah rupa cermin mata yang baru.. huhu.. Bingkai penuh.. warna chocolate maroon.. tah ada ka warna macam tue.. hahaha!! tapi mcm tue la rupa dia.. huhu.. yang penting i really like it la.. emm.. and i think wearing this glasses makes me look a lil bit older.. huhu.. tah la.. mungkin sebab ada janggut yang bru mau tumbuh kali.. huhu.. ndk tau la.. huhu.. mungkin.. huhu..

apa pun.. 1 benda sudah selesai.. so spectacles done.. huhu.. sekarang yang satu benda tue jak lagi mo kasi selesai.. huhu.. kalu ndak selesai juga.. ndak tau la apa mo jadi.. huhu.. 

~ Sekian ~

25.1.12

Answer

Akhirnya ada juga terbalas persoalan yang sudah lama kau nantikan.. huhu..

If not mistaken, the legal way is need to fill up the form which require receipt. Usually we didn't get any receipt when we adopt sg, unless we get them from registered pet shop like pet wonderland midvalley which sells sg for rm480. 
What I know, if from semenanjung to sabah serawak via air asia no problem, can just hide bonding pouch under jackets cus the security not really strict. Last week during my trip to korea via air asia, the security don't even check us.
But I heard got ppl handle those needed document for pets, that kind of service. But through their advert, stated pets like dog, cats etc. not sure whether sugar glider included or not, will ask the owner. I also wanna know cus before this I travel with friends, my family will look after my gliders. But middle of this year for the first time we goin for vacation the whole family. 
Fyi, we provide boarding service. In case if u need someone to look after your glider. I will upload some pictures of previous boarding if I have free time. The problem is my coming vacation. I have many gliders and they all have their own 5 ft cage. I cudnt imagine how can I send them for boarding. They must not used to small cage in other sg boarding place, that will make them feel not secure :(

Hari tue aku hantar email dengan sorang blogger neh juga lah.. dia macam dealer untuk barang-barang sugar glider neh.. jadi aku pun tanya la dia kalu dia ada apa-apa idea pasal mo travel dgn sugar glider.. jd di atas neh lah jawapan dia.. huhu.. ok la juga.. but still kalau ada jawapan yang lagi detail lagi bgs..

tadi aku wat research juga la.. pasal travelling sama pets neh.. tapi makin complicated.. mo libatkan jabatan perhilitan la.. huhu.. adui.. nah.. tapi tue la.. hendak seribu daya.. tak hendak seribu dalih.. tue jak la kan.. anyway.. i really hope to find someone that can help.. huhu..kalu boleh nnti sudah beli tue..mmg mo elak mo kasi boarding la.. huhu.. mo bw jak selalu.. huhu..

~ Sekian ~

Kemahuan Dan Keperluan


 Tiba-tiba datang lagi detik di mana aku perlu membuat pilihan antara dua perkara..

Antara keperluan dan kemahuan..

Hari tue kan ada aku post pasal mau sangat benda tue kan.. actually benda itu adalah..

Tada!!!

iPad 2

Yes.. waktu tue.. sangat mahukan iPad 2 neh.. tapi setakat neh.. belum lagi keperluankan.. jadi biar simpan jadi angan-angan jak dulu.. tapi satu hari nanti mesti dapatkan juga.. dan ada khabar angin bagi tahu yang akan ada iPad 3.. jadi tunggu dulu.. tengok dulu spesifikasi dia macam mana.. then baru decide la.. tapi bukan decide untuk beli terus.. decide untuk simpan angan-angan yang mana satu jak.. huhu..

Tapi itu dulu..

Sekarang neh.. ada obsesi.. (aiseh.. ayat.. obsesi.. ngee..) yang baru.. sekarang neh.. rasa macam mau bela..

Tada!!!

Sugar Glider

Sugar Glider!!! atau pun Suggie.. 

Sekarang neh di Downtown ada jual dengan harga RM*** huhu.. rasa mahu sangat-sangat..tapi kerisauan aku sekarang bukan pasal mo jaga dia.. mo jaga dia tue.. ok rasanya.. tiada masalah.. yang sekarang neh.. masalah dia.. ialah mo bawa balik sabah.. dari hari pertama aku rasa mau tue.. aku mula mencari apakah cara untuk membawa Sugar Glider neh balik sama-sama dengan aku ke Sabah. Setakat ini aku masih lagi mencari-cari jawapan.. jadi selagi aku tidak ketemu dengan apa yang aku mahu.. aku rasa aku tidak akan membela lagi rasanya.. 

Tapi... itu tadi kemahuan.. Kini tiba masa untuk keperluan.. 

Tada!!!

Kecian.. huhu..


Ya.. inilah dia.. spek mata ku yang sudah PATAH!! huhu.. tiba-tiba jak.. hari tue mau kluar.. aku pun mencapai la spek neh.. trus masa mau sarung masuk.. tiba-tiba patah.. terus terpisah macam tue.. huhu.. sedih sangat.. trus waktu tue.. msti kluar jg kn.. jadi aku pun jalan jak la.. dengan bantuan seorang rakan.. huhu.. sedih sangat.. jadi sekarang neh.. aku sedang mencari tempat untuk membaiki cermin mata ini.. bleh save ckit..

Lama sudah cermin mata neh.. dari aku F5 lagi... huhu.. selama itulah kami bersama.. melihat keindahan dunia... melihat gelagat orang di merata-rata.. huhu.. tapi sudah tiba masa nya untuk dia berhenti berkhidmat.. huhu.. 

Sebenarnya.. keputusan sudah pun aku buat..

Its....

Repairing this guy~

Sedih..


Jadi mungkin esok atau lusa akan bermulalah misi untuk pergi membaiki cermin mata.. huhu.. mau pakai stail apa lagi ar?? ndak mau pakai full frame.. nanti macam kakak sia.. pastue nti dia cakap2 ikut dia.. huhu.. nonononono... emm.. tgk la mcm mna nanti..hehehe..

~ Sekian ~

ps: I Love You.. if you are reading this too.. :-)



24.1.12

Cuti : Episod 2

Emm.. cuti.. 

Beberapa hari yang lepas aku berpeluang balik kg seorang kenalan.. 

Sebab tue la kesinambungan post Episod 1 neh lambat dikemas kini.. 

Pada mulanya.. cuma mahu bermalam di sana selama sehari sahaja.. 

Tapi bila sudah berada di sana.. terasa tenang.. terasa damai.. terkenangkan kampung halaman sendiri.. 

Maka perasaan suka dan cinta pada tempat itu pun bercambah...lalu aku pun membuat keputusan untuk tinggal lagi sehari.. 

Sangat seronok berada di sana.. suasana tenang kampung.. udara segar.. 

Memang menenangkan..

Tambah lagi dengan kerenah tuan rumah yang cukup menarik.. hahaha~ tak kering gusi.. mau ketawa jak rasa.. hihi..

Kesimpulan yang aku leh wat senang la.. Sangat seronok.. kalau ada kesempatan.. mau pegi lagi.. :-)

Yesterday.. (amboi.. hahaha~) aku balik sini la.. sebab si kawan tue pun mau blk sudah hari ni.. dia naik motor.. jd susah nanti macam mana helmet yg di rumah tue mau blk kn.. jd blk mlm smlam la.. 

Bulih jak balik pagi neh.. tapi x mau la dia berpanas.. plus.. aku pun ndk mau bepanas2 neh.. hahaha!!! 

Jadi.. hari neh tidak tau mau buat apa.. ergh.. huhu.. mungkin wat kerja FPM.. kalu ndak pun.. wat suma isl2 yg byk.. jd ndk kelam kabut nanti kan.. huhu..

emm.. ok la.. buat masa ini.. tue jak la planning utk hari neh.. 

~ Sekian ~

21.1.12

Cuti : Episod 1

Emm.. hari nie.. hari pertama cuti sempena sambutan Tahun Baru Cina...

Seminggu cuti neh.. belum rancang lagi mau buat apa.. tapi apa yang pasti.. kerja-perja presentation suma akan ada juga dalam jadual..huhu.. (mungkin ada yang cakap.. ala kencang jak cakap mo buat tapi ndak jg tue nti.. huhu..tapi aku tekad.. huhu.. msti buat jg nti.. huhu.. )

Selain daripada aktiviti tidur secara berlebihan.. uhuks..

Aktiviti menghadap Facebook dengan bodohnya juga tersenarai..

dan mungkin juga jika datang ilham daripada NYA.. akan tertulis lagi bait-bait lirik dan sekali lagi.. berlakulah kolaborasi dengan rakan seperjuanganku.. huhu.. 

emm.. mungkin aku boleh berkongsi satu pengalaman berada dalam majlis santai dengan Sham Kamikaze tempoh hari.. berada disana dan mendengar kata-katanya membuat kau terdetik untuk menulis lirik yang lebih menjurus kepada NYA.. mungkin sebagai suatu usaha untuk lebih dekat kepadanya... 

mungkin.. dalam masa yang terdekat ini.. :-)

~ Sekian ~

20.1.12

Dugaan

Baru saja sebentar tadi dapat mesej daripada seorang rakan.. 

Waktu tue sudah lah sedang enak dibuai mimpi.. huhu...

Isi kandungan mesej tersebut menyatakan tentang pemergian seorang insan yang disayangi.. bernama kekasih... 

emm.. sebenarnya aku tidak tahu sangatlah pasal kisah kasih sayang antara mereka neh secara mendalam.. aku tau pun selepas RAMAI sudah orang lain tau..emm.. aku neh kira macam tergolong dalam sisa-sisa yang tau la.. tau pasal benda-benda yang sudah basi jak.. huhu.. tapi selepas yang aku tau tue... sememangnya orang lain suma pun tau sudah lah.. emm.. ( jap apa yang aku merepek neh.. emm.. )

Apa yang aku mau kongsi bersama adalah dugaan yang dia perlu tempuhilah.. 

Pertama.. perlu mengambil peperiksaan semula..

Kedua.. gusar tidak mampu menjawab soalan dengan baik..

Ketiga... debaran menanti keputusan peperiksaan...

dan Keempat.. berita kehilangan insan yang disayangi.. 

Banyak dugaan yang menimpa dirinya sejak kebelakangan ini.. 

Aku sendiri tidak tahu jika aku mampu berdiri selepas apa yang terjadi.. 

Apa pun aku doakan yang terbaik untukmu.. teman..

~ Dugaan ~ 
tak mampu untuk kata, "aku tahu apa yang kau rasa", kerna sememangnya aku tidak tahu.. maka aku cuma boleh bayangkan kesedihan yang menimpa dan mendoakan yang terbaik untukmu.. 

~ Sekian ~

Fasa

ergh.. tengok tajuk jak trus rasa macam mau muntahkan.. knapalah sekarang neh.. orang semua cakap pasal <3 .. pasal suka-suka.. then pasal perasaan-perasaan.. huhu.. tah lah.. tapi tadi lepas bangun daripada tidur.. aku terasa mau post pasal benda neh.. emm.. ndak tau la knapa.. mungkin dengan harapan orang yang kenal aku.. orang yang mau kenal dengan aku.. dengan lebih mendalam.. LEBIH mendalam lagi.. dapat faham la.. huhu..

ok.. straight to the point.. selepas berada dalam beberapa perhubungan sebelum ini.. hiks hiks.. XP

Aku dapat wat sedikit penilaian lah.. pasal fasa-fasa dalam perhubungan kau dengan seseorang tue.. dan aku dapat tahu kenapa semuanya berakhir dengan cara yang agak sama.. (tidak semualah.. kebanyakannya..)

1) mula-mula sekali fasa mo kenal-kenal.. huhu.. rasanya neh common denominator la untuk semua orang.. mula-mula kenal..pastue rasa macam rapat semacam jak kan.. walaupun melalui apa juga mod komunikasi yang anda gunakan la.. huhu.. terus macam ada rasa chemistry tue kn..

2) ok..then.. fasa berjumpa.. berjumpa untuk kali pertama.. tengok macam mana kimia bila berjmpa.. yala.. masa kenal-kenal tue.. suara pun x tau.. perwatakan pun xtau.. cuma mengharapkan kpada gambaran dan harapan mengikut citara kita masing-masing sja.. huhu.. kalau sudah ada chemistry.. rasa suka itu pun ada.. emm.. membawa kepada fasa yang seterusnya..

3) fasa obsesi.. bila dh jumpa.. dah kenal.. tambah lagi.. ngam sama diri... huhu.. mula lah fasa obses.. rasa macam mo bekepit jak 24 jam.. huhu.. rasa macam mau msj jak all da time.. mula la.. jd stalker.. huhu.. kalau berjalan sama org jak.. msti mau crita pasal dia.. mesti ada crita psl dia mo di kasi tau sma org.. dri sekecil2 benda romantik yng dia buat.. smpi la.. sebesar2 benda bodoh yg dia buat.. huhu.. suma ko kasih tau.. semata-mata mo tunjuk betapa dia tue sntiasa berada dalam ingatan la.. tp betul la kn.. kalu ndk pikir mana dia bulih mau crita2 suma tue kn.. huhu.. macam tue la al kisahnya.. 

4) fasa seterusnya.. kalau lah menjadi perhubungan tue.. maka akan ada satu fasa penafian.. huhu.. yang mana tiba-tiba terfikir.. layak kah aku neh bersama dengan dia.. dia neh sudah lah perfect.. aku neh apa la sgt.. so rasa macam x mampu komited dengan si dia tue.. huhu. lebih teruk lagi kalu ada jarak yang jauh.. lagi menjadi-jadi.. rasa cemburu dan lain-lain tue menjadi salah satu faktor penyumbang kepada kejadian-kejadian yang tidak diingini lah.. huhu.. tapi kalau perhubungan itu tidak menjadi.. maka selamat lah.. sebab akan mudah melupakan kerana belum ada apa-apa.. huhu.. 

5) kalau sudah lepas fasa yang sebelumnya.. bermaksud sudah berjaya lah.. tapi setakat ini aku masih tidak mampu untu lepas fasa penafian tue.. the denial state yang mana aku rasa macam tidak mampu untuk setia bla..bla..bla.. so.. i really hope that in this near future.. ada sum1 yang mampu untuk bwa hubungan itu lebih smpi fasa yang ke 5 neh.. hopefully.. 

~ Sekian ~

19.1.12

Busy

Beberapa hari neh terasa sangatlah sibuk.. emm.. tapi kalau dipikirkan tidak lah sibuk mana.. 

Kuliah habis tengahari.. petang waktu kosong.. dan waktu petang yang kosong ini dipenuhi dengan aktiviti... cuba teka.. hihi.. TIDUR!!! argh~

Memang lepas masuk degree neh.. perangai lama semasa di zaman Pra masih lagi terbawa-bawa... sekarang ini sedang cuba untuk mengelakkan perbuatan yang membuang masa tersebut...

Sekarang nie pun.. baru jugak bangun tidur..kemudian terdetik di dalam hati mau tulis sesuatu pasal perasaan dan hati.. tapi bila tengok blog neh... post neh blum lagi di update sejak dari hari tue lagi.. so tidak adillah kalau mau buat post baru tapi post yang sudah lama di sini neh dilupakan begitu sahaja.. jadi keputusan dibuat.. maka post ini harus di selesaikan dahulu barulah aku membuat post yang seterusnya..

Esok hari terakhir kuliah sebelum cuti bermula.. emm.. sepatutnya kalau kuliah hari Jumaat tue dapat di anjakkan kehadapan... kami sudah mula bermula cuti pada hari ini.. hihi.. tapi apakan daya.. terdapat perkara yang tidak dapat dielakkan.. maka kelas hari Jumaat berjalan seperti biasa.. huhu..Tapi ok jak.. tidak kisah pun.. huhu..

emm.. ok lah tue jak kali isi untuk post kali nie.. x sabar mau tulis pasal perasaan dan hati tue.. huhu..

~ Sekian ~

12.1.12

20

HAPPY BIRTHDAY TO ME..

HAPPY BIRTHDAY TO ME..

HAPPY BIRTHDAY TO MYSELF...

HAPPY BIRTHDAY TO ME...

I AM 20 THIS YEAR..

11 JANUARY 2012..


8.1.12

Miaow

Baru jak hari tue dapat tau daripada abang aku yang ada kucing di rumah yang tiada sudah.. huhu.. sebab sakit..

Mula-mula tidak mau makan.. pastu jd forever alone.. sendiri kunun..pastu.. huhu.. baru lah dia pergi.. huhu..

Itu yang satu.. lepas tue.. yang satu ekor lagi.. huhu.. pun sama juga.. macam tue juga.. ndak lama pastue dia pun.. huhu.. no more sudah.. huhu..

Dikhabarkan lagi.. yang satu ekor lagi pun macam mau mengikut jejak langkah.. huhu.. sedey sangat..

~ Sekian ~

7.1.12

MoM

Hari tue.. terbaca la post orang di 'wall' Facebook tue... lepas tue.. ada pula kena 'tag' nama aku di dalam komen tue..

'Post' tue berkenaan dengan lagu yang tercipta hasil kolaborasi dengan seorang teman.. huhu.. lagu tue tercipta di saat-saat tugasan sedang berlambak dan otak pun sudah tidak mampu untuk memuntahkan semua fikiran-fikiran lagi.. (tapi mampu pula nak buat lagu.. huhu.. )

Lagu tue tajuk dia "A diary of a lonely boy"... 

kemudian lagu itu dipanjangkan pula kepada seorang 'junior' yang memiliki suara yang menawan.. dan kemungkinan besar dalam jangka waktu yang terdekat ini dia akan menyanyikan lagu tersebut.. sangat happy.. 

Di kala semua ini berlaku tiba-tiba terdetik bait-bait kata yang membentuk satu rangkap untuk lagu yang kedua pula.. sepantas kilat aku mencapai sebuah buku dan mata penaku pun mula menari-nari menuliskan perkataan-perkataan itu.. maka dalam beberapa ketika terciptalah lirik lagu 'Mom'..yang obviously pasal mama.. :-)

Sekali lagi kolaborasi dengan teman tersebut membawa kepada terhasilnya sebuah karya yang masih lagi mentah.. tapi rasanya ada nilai estetikanya yang tersendiri.. :-)

Mungkin dalam masa yang terdekat ini.. (sementara beban tugasan dan kerja-kerja sampingan yang lain belum ada... ) lagu tersebut dapat dihasilkan dengan baik.. dan mungkin juga didengarkan kepada orang ramai.. :-)

hehehe.. teruja..!!

~ Sekian ~

5.1.12

Hari Pertama

Hari pertama untuk semester ini..permulaan kehidupan seorang mahasiswa..aiseh.. hihi..

Hari neh ada pendaftaran.. kemuadian ada taklimat sikit kemudian petang tadi ada sesi suai mesra.. macam latihan dalam kumpulan la.. huhu..

Jadi benda yang aku mau kongsi sekarang neh ialah pengisian untuk program petang tue.. inti pati perkara yang cuba untuk disampaikan.. 

Sebenarnya banyak nilai dan perkara positif yang nak disampaikan.. tapi apa yang melekat dengan aku sampai sekarang dan sebenarnya benda tue sudah lama aku amalkan.. sejak dari sekolah menengah dulu lagi.. 

Berkaitan dengan pengorbanan..

Bersusah-susah dulu.. bersenang-senang kemudian..

Masa di sekolah dulu.. ramai orang yang macam hairang dengan aku.. kadang-kadang sanggup nak tunggu lama di koperasi sebab nak kemas-kemas barang la.. kenapa aku sanggup sampai tengah-tengah malam nak buat kerja untuk buat majalah sekolah dulu.. kenapa aku sanggup beria-ria mau berlatih menari sampai mau sakit-sakit kaki.. kenapa aku sanggup juga kawan dengan orang yang benci dengan aku...

Semuanya atas dasar pengorbanan.. Untuk dapatkan sesuatu kenalah korbankan sesuatu.. untuk berjaya banyak benda yang perlu dikorbankan.. antaranya.. masa..

Masa untuk bersuka ria.. masa untuk berehat.. masa dengan keluarga.. masa dengan diri sendiri.. dan macam-macam lagi..

Tapi semua pengorbanan itu.. Dengan izin-Nya... pasti akan mendatangkan kebahagiaan kepada kita juga..

Memang perjalanan untuk mencapai cita-cita itu tidak mudah.. kerana itulah yang menjadi gula kepada hasilnya nanti.. jikalau tiada rintangan yang mendatang maka hasil yang akan kita dapat nanti pasti tawar.. dan tiada kemanisannya...

Kepuasan yang dirasai itu sangatlah indah..

Namun begitu.. walaupun tidak selalunya hasil yang kita ingin kan itu akan menjadi seperti yang kita mahukan.. namun begitu.. jika usaha yang diberikan adalah 100% maka kepuasan itu pasti akan hadir juga.. kerana kita tahu yang kita telah pun mencuba dengan sedaya upaya.. bukannya hanya berserah begitu sahaja.. mungkin rezeki tiada pada ketika itu.. tapi usaha yang telah kita berikan itu sudah cukup baik...

Tapi ada juga yang lebih suka merungut daripada terus meredah rintangan yang ada.. itu sebenarnya kerja yang sia-sia dan hanya membuang masa sahaja.. daripada merungut dan tidak berbuat apa-apa.. lebih baik mulakan usaha bertindak untuk mengatasi halangan tersebut.. itu yang lebih baik..

Selama kehidupan ini.. banyak usaha yang aku berikan dengan sebaik mungkin mendatangkan hasil yang juga baik.. dan aku sedar.. bahawa.. Your effort is perpendicular to your success..

Apa pun.. cuma sekadar perkongsian minda seorang hamba-NYA di dunia..

~ Sekian ~




3.1.12

Di Sini

Akhirnya aku kembali juga ke tempat aku bernaung untuk menimba ilmu.. huhu..

Setelah hampir sebulan lebih bercuti... aku kembali untuk meneruskan kehidupan.. menjadi perantau untuk menimba ilmu.. huhu..

Sampai tadi dalam jam 3.30 petang.. kali ini perjalanan agak memenatkan.. aku mendapat tempat duduk di belakang sekali... aku tidak dapattidur dengan aman dek kerana bunyi enjin dan juga bunyi orang beratur hendak ke tandas.. huhu.. setiap kali orang selesai.. bunyi 'flush' pasti akan mengejutkan aku semula.. huhu.. sangat lucu..

Sampai sahaja di bilik aku pun terus sahaja mengambil barang-barang aku yang terdapat di dalam stor.... satu-satu aku perhatikan barang-barang milik aku.. memastikan agar tidak ada yang tertinggal atau pun di PINJAM orang secara sengaja ataupun tidak sengaja.. hihi.. 

Lama juga lah ambil masa mau kasi kemas semua barang-barang aku.. bukannya banyak pun... tapi sebab slow motion kn..tue yg mengambil masa yang sangat lama.. hehehe.. mo buat rileks-rileks bah.. tidak mau kelam kabut.. huhu..

Apa pun.. aku tidak tau apa yang aku sedang rasakan sekarang.. mau cakap teruja ndak juga.. mau cakap happy sangat-sangat ndak juga.. mau cakap sedih ndak juga.. huhu.. tah la.. emm.. tapi apa yang aku tau aku memang resah sekarang neh.. sebab aku tidak boleh mau jangka bah apa yang akan terjadi nanti esok.. huhu.. tengok jak la.. ok juga bah tue.. huhu.. 

~ Sekian ~

p.s: Rambut aku serabut.. hihi..

2.1.12

Tahun Baru

Sorry Lah tajuk post kali neh klise sangat.. hahaha~ apa pun.. azam tahun baru yang pertama untuk 2012 neh sebenarnya mau buat post pertama untuk tahun baru pada 1 Januari 2012.. tapi nampak gayanya tidak kesampaian azam itu kerana 1 Januari baru sahaja berlalu setengah jam yang lalu.. huhu.. neh lah akibat nya kalau malas kan.. hihi..

tapi sebenarnya bukan apa.. lama sudah bah mau buat post neh tapi.. uhu.. emm.. ok la.. mengaku la neh.. agak malas la.. pastue.. teda idea lagi mo tulis apa kn tue la yg jadi macam tue.. huhu...

tapi tengah-tengah malam neh.. tiba-tiba pula ada mood mau update jadi apa lagi terus la buka neh blog.. huhu.. tiada masa yang di lengah-lengah kan lagi.. 

emm.. anyway.. besok mau balik sudah p kl.. huhu.. aku belum packing lagi neh.. huhu.. bukan apa.. malas bah.. huhu.. malas mau pigi balik rutin harian yang sama itu.. tapi apa boleh buat kan.. itu lah namanya living.. apa pun kehidupan perlu diteruskan.. huhu.. kan..

actually skang neh sedang mencari-cari model yang sesuai untuk aku bh neh.. huhu.. bkn model apa.. model netbook bah.. hihi..

iya.. mo menggantikan laptop yang kau sedang pakai ini.. emm.. bukanlah ganti.. laptop neh kiranya aku pinjam bh neh.. neh laptop daddy sia punya.. jadi mo di kasi pulang la sama dia.. so.. I need one for myself la.. mo buat kerja suma.. so mau beli baru la neh.. huhu..

I decided on the brand.. but havent made my decision on the model.. i already looked at this particular one.. but still there is nothing wrong looking and making a survey on other models right.. huhu.. so skang neh mo tinguk lagi la.. huhu..

owh ya..skang neh.. sedang aku mengemas kini blog neh.. ada kucing sedang meninguk-ninguk di tepi neh.. huhu.. mamai-mamai lagi neh.. hihi... anyway.. 

Happy New Year to all and may this year be a better one for all of us.. :-)

~ Sekian ~