12.8.11

Puasa

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAAHAHHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sepatutnya entri kali ini aku kemas kini pada hari pertama puasa lagi..tapi sebab aku malas maka malam inilah menjadi detik permulaan.. hihi..

emm.. masuk hari ini... sudah lebih kurang 11 hari umat Islam berpuasa... huhu.. emm.. sebenarnya semakin kita dewasa...semakin kita tak rasa sangat kepayahan berpuasa itu.. sebab tue la.. orang skarang neh... masuk jak bulan puasa.. bukan fikir sangat pasal apa yang nak buat waktu bulan puasa tue.. macam ibadat semua.. tapi lebih kepada persiapan untuk raya.. baru seminggu puasa...sudah kedengaran lagu-lagu raya... emm.. rasa pelik sangat... sebelum raya lagi pun sudah ada kedai-kedai wat promo RAYA~ adoi.. huhu.. pelik sudah skang neh.. sampaikan kemeriahan dan kejutan rasa keseronokan raya tue dah tiada... huhu.. emm..

tapi bukan lah semua orang macam tue... masih ramai lagi mengejar azali dalam bulan yang penuh rahmat dan kebaikan ini.. huhu.. bagi mereka yang tergolong dalam golongan ini... syukur.. kalau yang baru bermula nak mendekatkan diri... perlahan-lahan.. itu adalah satu detik permulaan yang jelas... yang nampak kesudahannya yang penuh cahaya rahmat... huhu..

emm.. baru-baru neh aku telah membeli webcam... emm.. tetiba aku rasa macam nak wat vlog lak.. huhu.. ye la.. skang neh.. suma orang nak wat video sendiri.. hihi.. macam matluthfi... huhu.. best sangat tengok video yang dia wat.. huhu.. tgk la.. entry lepas neh dalam bentuk vlog kowt.. huhu.. harap dengan keizinan daripada NYA... aku dapat wat la.. saje nak cuba-cuba la kira nya.. huhu..ok lah.. bye..

Sekian~

No comments: