21.6.10

Is this the right choice?



14 June merupakan tarikh keramat untuk semua yang telah memohon untuk menjadi seorang pendidik anak bangsa. Aku merupakan salah seorang daripada mereka itu.

aku masih ingat lagi detik-detik aku mengetahui sama ada aku berjaya atau tidak.msa tue aku ngan classmate aku ada praktikal kat lab. semua org yg ada memohon suma sibuk2 nak tau sama ada dpt atau tak. aku tak tau berapa byk sms yg aku antar utk tau keputusan IPG tue.. huhu~ masa tue aku punya phone aku bg tgl kat luar lab.. dlm beg aku... tp lepas aku nmpak byk classmate aku cek.. aku pun pegi ambik phone aku.... then aku nmpk ada byk msj.. (actually ada 3 jak..) and suma bkn keputusan IPG.. tp dr bpak aku n dr bhar... dr situ la aku dpt tau.. aku dpt kat KL.. Kampus Ilmu Khas... masa itu la aku start jd emo2.. aku jd mcm sedih la sebab aku tau aku terpaksa nak tgl kn suma org.. masa tue juga aku berfikir sama ada aku nak pegi atau tak.. aku mcm dh biasa ngan KML so aku jd mlas nak urus2 suma2 neh agy.. huhu~ lain bh rasa kalu tetiba pindah.. kalu mcm aku ndak masuk matrik trus jak aku pi maktab ndak jg kali aku rasa apa2 sebab xda benda yg aku tgl kn... neh aku sdh ging2 sdh ngan suma urg..n ada byk misi aku yg blum terlaksana d sna membuat kn aku berat hati mo pi maktab neh.. adei.. huhu~

walaupun malu untuk aku mengaku tapi aku rasa mungkin aku akan rasa lebih lega.



pada malam sebelum aku pulang ke KK. aku menangis. aku pun x pasti sama ada itu tangisan gembira kerana berjaya untuk ke maktab atau pun tangisan sedih kerana TERPAKSA meninggalkan kawan2. aku tau kawan boleh di cari. tp setiap kawan tue unik dan tersendiri. dan bukaan mudah untuk cari kawan yang betul2 boleh di panggil kawan. sebab itu lah mungkin aku sedih nak meninggalkn mereka semua.




pada hari rabu, sehari sebelum aku berangkat keluar dr KML, aku telah menelefon 2nd BOS. mo tanya2 la pasal pindah2 neh. then baru la masa tue dya mo suruh aku pikir sama ada mo pegi atau tidak. masa mula2 aku tanya arie tue, dya ckp pegi jak. dya insist suru pegi then suddenly out of the blue bru dya gtau suru pikir balik. padahal at that time aku sdh urus suma. aku sdh antar permohonan mo stop pengajian. huhu~ so aku abit marah la masa tue... aku pun pham our family punya financial status x bgs.. so kalu ndak dpt pigi tue.. ndak dpt mo urus2 lg biar jak la aku d KML la.. nanti aku sdh abis matrik appy agy maktab. atau pun bg can ngan aku untuk btul2 pikir pasal benda neh. aku pun mcm menyesal... menyesal sgt2 sebab aku ndak bersuara yg aku rasa aku ndak mo neh cegu stuff.. i just dont think that i could be a teacher la... mcm.. mcm.. not me.. i just cant la.. i x mau nanti aku sdh abis blajar jdd cegu.. n aku sdh jd cegu sdh... still aku ndak dpt terima mo jd cegu neh.. emm.. tp mungkin ada hikmah jg kali.. entah la.. aku pun ndak bleh predict apa2 la.. aku pun ndak dpt jangka mcm mn keadaan d sna nanti.. satu jak la aku harap btul2.. aku dpt cari ging kamceng tue jak dulu.. huhu~






















1 comment:

Calvin said...

bro, jagn lah sedih2.. dun regret wif ur decision.. its meaningless.. klau sdh buat keputusan, jz go 4 it.. buat yang terbaik i IPG.. guru tu pekerjaan yang dihormati..